Recomanacions literàries:

Posted by Natxo On divendres, d’agost 06, 2010 2 petit(s) four(s)

L'estiu és una època que no m'agrada massa. Deuria de durar solament dos o tres setmanes, perque les rutines (i més si són bones), no es deurien de perdre. Per sort, hi ha coses que ajuden a dur un poc millor aquesta calor, i no m'estic referint simplement a l'aire condicionat, ni a un dia de platja, sinó a un bon llibre. I ací van tres recomanacions:

- Els quaderns d'en Marc, Anònim.
Novel·la eròtica que narra les històries amoroses (o solament sexuals) del jove Marc a la Catalunya dels anys 50. Escrit molt bé, amb gran protagonisme als sentiments i a les diferents situacions, molt ben explicades. Va més enllà d'una simple novel·la eròtica, amb molt bons diàlegs i una gran varietat de situacions. Encara que escrit de manera anònima, es pensa que el seu autor és Manuel de Pedrolo, el qual sempre ho ha negat. Molt ben escrit i una gran atracció literària.

- Un día de cólera, Arturo Pérez Reverte.
Llibre basat en el 2 de maig de 1808 a la ciutat de Madrid, la qual s'alçà en armes en contra dels francesos i dels afrancesats (un dia escriure sobre la meua posició pro-francesa). Descriu perfectament aquelles 24 hores que va viure el poble madrileny. Amb diferents històries on no hi podem veure un personatge principal, sinó una barretja de successos repartits per tota la ciutat. Llibre sincer i que crea addicció des del primer moment. Encara que no m'agrada la persona d'Arturo P. Reverte, cal dir que té certs llibres bons. Aquest és un d'ells.

- Bulevard dels francesos, Ferran Torrent.
Història basada en la València dels anys 60, on la dictadura no deixava lloc a la llibertat d'expressió. Amb un assassinat com a fil conductor, l'autor sap unir diferents històries; tres joves militants del PCE amb inquietuds, un lladre, històries de la Guerra Civil, un "nightclub", un cos policial corrupte, rics, pobres...Com a enamorat de la literatura de Ferran Torrent, he estat esperant aquest llibre des de feia temps. Altre llibre que des d'un principi atrau, i del qual es pot dir que és cert que la primera impressió mai falla.



Gràcies.

Categories:

2 Response for the "Recomanacions literàries:"

  1. Doncs estic amb tu: el millor estiu és el més curt i ben acompanyat de llibres!

  2. Natxo says:

    Tens tota la raó. Un bon estiu, es fa curt, si la companyia és grata.

    :)