Os lo dije

Posted by Natxo On divendres, de novembre 06, 2009 0 petit(s) four(s)


He estat uns dies a la capital de Noruega, Oslo. No és una ciutat per a viure. Al menys per a mi. I no pel fred, sinó per la forma de vida de la gent. Una vida que es basa, a l'igual que ací, en treballar, dinar, treballar, sopar, dormir. El problema és que aquestes jornades, allí comencen a les 5 del matí.

Passetjar pel port, mentre neva, mentre es veu una península allà a la llunyania i al costat tens un castell medieval viking, des del qual pots sentir-te com un habitant del burg més, entre els seues carrers empedrats, les seues muralles majestuoses, la seua església, el centenar d'arbres que corbreixen la fortalessa, la veritat és que té el seu valor. Seguir caminant i trobar-te amb l'Òpera d'Oslo, o visitar el cementeri protestant, on estan soterrats baix els arbres del bosc i de les fulles caduques al terra, un tal Munch i un tal Ibsen, no té preu tampoc. Veure nevar mentre passes pel costat de la catedral, o mirar des del Jardí de les estàtues la magestuosa vista, supose que és el millor que es pot fer. També et pots perdre pel Museu Nacional, i gaudir del calor que et donen Much (como no), Van Gogh, Monet, Cezànne, Manet, Goya, el Greco, Rubens...Entrar a la sala d'art Contemporani, també és gustós per a la vista. Anar al Palau Reial, des d'on es pot veure l'Oslo del poder, o visitar el Parlament, o el Teatre Nacional...
Es poden fer mil coses a aquesta ciutat, la veritat, però totes abans de les quatre de la vesprada, quan es fa de nit, i el fred es fa amb tots els carrers. És aleshores quan ixen els violinistes, a tocar cançons tristes. Quan s'encenen les veles als bars, quan tot es tanca, quan els saxofons criden més als parcs, o quan les oronelles descansen. Una ciutat extranya; Escandinava, diria jo. Diferents cultures.


Com Anar Ràpidament Mentre Està Nevant...al McDonald's en pijama



He tornat a viatjar, si. Aquesta volta a Noruega.









Natx-0, que tiende a infinito

Categories:

0 Response for the "Os lo dije"