Justícia.

Posted by Natxo On divendres, d’abril 09, 2010 1 petit(s) four(s)

Estic ara mateixa posant-me al dia de totes les coses que estan passant a l'estat espanyol. Fa uns anys era pràcticament impossible assabentar-se de les coses que passaven a mil quilòmetres de distàcia si no era esperant al diari de l'endemà (que et costava i et costa, un ull de la cara). I fa uns segles ja...Una simple notícia des de Roma a Londres, podria tardar una quinzena de dies.
Per sort, actualment tenim una eina indispensable per a la comunicació: Internet.

I gràcies a ella, me n'adone de com de mal està l'estat espanyol. Però mal mal. A Garzón l'estan jutjant per investigar els crims dels franquistes. En canvi, no jutgen a aquells que, amparant-se en el poder, ens estan robant. No jutgen a aquells que, per falta de cultura, ens destrueixen la nostra història. Possiblement els faria falta saber alguna cosa més sobre BIC's i no sobre PAI's. Sonarà extrany, però per a no obrir ferides del passat, cal obrir abans fosses. Cal saber tota la història, perque qui no coneix la seua història, està condemnat a repetir-la. Vosaltres descansareu sabent on està soterrat el vostre "Caudillo", però milers de famílies no poden dir el mateix. Vau vèncer una guerra, i ens callareu durant quaranta anys. Però no més. No podeu fer callar a aquells que no descansen en pau. No podeu fer callar a aquells que, dècades després, encara somnien en saber on estan els seus marits, germans i pares. I no ens fareu callar, perque vosaltres teniu el poder, però nosaltres la raó. I sou vosaltres qui deurieu de tenir por, no nosaltres.

Jutgeu amb el cap, i no amb la butxaca. Jutgeu a aquells que se l'estan omplint a costa nostra. Jutgeu a aquells que, sense fer cas a la llei, tiren a terra cases de gran importància cultural i històrica. A aquells que es passen la pilota dels favors de mà en mà. A tots els que, bitllets en mà, compren ideologies i llibertats. Aquest despotisme és el que deuria de ser jutjat, i no aquells que intenten traure a la llum anys de foscor.

Per tot açò, senyors i senyores, deuríem de plantar-nos, perque com deia Serrat;
"Pare, que estan matant la terra...
Pare, deixeu de plorar, que ens han declarat la guerra."

Categories: ,

1 Response for the "Justícia."

  1. Quanta raó en les teues paraules. M'ha agradat llegir-te, intentaré fer-ho més sovint.

    Un fort abraç.