Aquest matí he llegit una frase que ja està anotada a la Moleskine. Era graciosa a la volta que preocupant:
"L'home arriba a la Lluna, descobreix la penicil·lina, inventen cotxes, Google i fins i tot, màquines de tallar la gespa, però no pot fer res contra un núvol de cendra."
Fa un poc més d'un mes, vaig dir en aquest mateix blog que, la senyora Maria (corresponsal a París) i jo, ens n'anàvem de tournée per Viena i Praga, una setmana. Doncs bé, un mes i poc després, a tres dies de que siga realitat el viatge, no sé si es podrà fer o no. Jo aniré a la Catedral de Milà; Maria, ves a Notre-Dame.
No entenc com es fan armes nuclears, com es treballa amb gravetat zero, com es pot que, deixant una sopa gelada al microones, en trenta segons la tingues ja calenta. No entenc com no fan microones que gelen. Tampoc entenc com es pot estar parlant de que "Al 2015, los humanos en Marte" si no sabem ni com acabar amb els problemes que tenim ací. Deixeu-se de ximpleries, que ens hem carregat la Terra, i ixir cap a Mart o la Lluna, és de covards. Com podem pensar en anar a l'espai si encara ens quedem milers de coses per desenvolupar ací? Com anem a fer les coses de lluny bé, si les que tenim prop, les fem mal?
Que el transport aèri estiga tancat durant ja quatre dies a Europa, signifiquen moltes pèrdudes. Ixa és la notícia. 150 milions d'euros perden les companyies al dia amb aquesta crisi. Deixeu-se parlar de diners, de pèrdues i de beneficis i preocupeu-se pel que realment importa...perque si no ho feu, el dia que tingau la seu a Mart o a la cara est de la Lluna, a ningú li importarà.
L'home arriva a la Lluna però no aconsegueix la vacuna per a algunes enfermetats. Així som els humans.
homo homini lupus.
Categories:
Escrits

Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Hola Natxo.
He de dir que discrepe amb dos punts.
El primer, és amb l'inversió de diners en l'exploració de l'espai. Bé, aquestos no són diners mal tirats, són diners invertits en ciència. Els diners invertits en investigació i innovació són diners els quals ens ajuden a.. tindre unes comunicacions acollonants, fer uns motors de cotxe que tendeixquen a consum cero, calfar el gotet de llet en 30 segons.. en definitiva, són diners ben posats. Si bé hi ha que acusar és a la mala gestió de de la ciència, els humans, per no entendre'ns tant com deuriem (diguem-ne guerres, polució, etc).
El segon punt és en l'erupció del Eyjafjallajökull, no és culpa dels humans, és un fenòmen natural molt més fort del que nosaltres li podem fer a la terra. Deuriem plantetjar-nos el fet de que no som tan poderosos com creguem, sino que ens d'adaptar al medi on vivim. Pensem que podem viatjar d'un lloc a un altre sempre que volem, però sobretot, estem relacionats amb la Terra. Jo ho trobe fins encantador, (i això que tinc amics que s'han quedat sense vacances, o inclús a mi m'està amenaçant un festival de música que espere de fa uns mesos). A voltes pense pense "Xè! que capritxos és aquet món", però tal volta és una lliçó d'humiltat als humans, i crec que si la terra pensara, pensaria el mateix de nosaltres.
Rellegint entenc que estaràs d'acord amb mi amb el tema de la ciència.
Entenc que et refereixes a fer de Mart el lloc on vivirem, no és això per mi tampoc un objectiu.
Mmm... no estic en contra del que diu l'amic d'ací dalt, però a mi em fotrà molt no anar a Praga.
Demà vaig a posar un ciri, ho promet.
Per cert, he vist que el meu sms t'ha marcat, eh? ;)